×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 21
43
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
3
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
54
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
34
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
42
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
74
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Dél-Amerika trópusi területeiről érkezve a magyar szíveket is meghódította a színes tölcséres virágaival díszítő kúszónövény. A tölcsérjázmin vagy másik nevén szereleminda napos teraszra, erkélyre is kitűnő választás. Olvasónk árulta el, milyen gondozás mellett sikerült égigérő tölcsérjázmint nevelnie.   A tölcsérjázmin jellegzetes tölcséralakú virágairól kapta a nevét. Levelei fényesek, bőrneműek, egyesével állnak. Virágainak színe a fehértől kezdve […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
A fehér kálát már nagyanyáink is szívesen tartották szobanövényként, az utóbbi évtizedekben megjelent színes változatokat a fiatalabb korosztály is kedveli. Kecses formája és széles skálájú színvilága miatt gyakran a modern esküvői csokrok fő virága. Töretlen népszerűségének köszönhető, hogy A hét növényének választottuk.         A hófehér kálák a nagy virágfejekről ismertek, a színes […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta.  Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Van Dél-Csehországban egy bájos kisváros, amelynek történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökség része, és mely Csehország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Nem véletlenül, mert a városka egyszerűen olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre. Ennél szebbet rajzolni sem lehetett volna. Hiszen milyennek képzelünk egy mesebeli városkát? Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó partján piros tetős […]
Ez a torta igazi karácsonyi csoda mindazok számára, akik rajonganak a citrom és a mák tökéletes párosáért, és a légiesen könnyed desszertekért. Puha, kardamomos-mákos-vajas piskóta, melyen lágy, pillekönnyű citromhab pihen, a torta tetején fanyar, üdítő citromkrém, mellyel igazi kontasztot a díszítésként használt, egész mákszemekkel bolondított édes és ropogós habcsók alkot.  Hozzávalók (18 cm-es tortaformához) 75 […]
A mediterrán nyaralások hangulatát idéző japán cikász sokak kedvence. Körkörösen elhelyezkedő sötét zöld levelei nagyon jól mutatnak a modern lakásokban is. Legtöbben a téli gondozását rontják el. Elárulom mit tegyél, ha megtörtént a baj.     A cikász pálma gondozása nem túl bonyolult. Nyáron, amikor a szabadban tartjuk, nem is szokott gondot okozni. Ilyenkor tél […]
Szerző: Starkné Szabó Eszter Nálunk a legnépszerűbb a lekvárok közül, diós süteményeink kihagyhatatlan alkotórésze, de imádjuk a palacsintába is. Emlékszem, gyermekkoromban én is segítettem nagyanyámnak készíteni, aki még nagy kondérban főzte. Előtte forrázta, lehúzta a héját, ledarálta hozzá a barackot, majd bőségesen cukrozta. Órákig kevergette folyamatosan, mire elkészült a gyönyörű színű, istenien finom, tökéletes állagú […]